Tuincentra sluiten bestrijdingsmiddelenakkoord

Tuincentra sluiten bestrijdingsmiddelenakkoord

Ketens waaronder Intratuin, Praxis, Hornbach en Ranzijn hebben een akkoord gesloten over het weren van kwekers die illegale bestrijdingsmiddelen gebruiken. Het akkoord is goedgekeurd door de ACM. 

Het collectief wil hiermee een volgende stap zetten in het weren van bestrijdingsmiddelen die slecht kunnen zijn voor mens, dier en milieu. De middelen zouden worden gebruikt om planten sneller te laten groeien of om planten en bloemen goedkoper te kweken. 

De illegaal bespoten planten zorgen volgens de partners voor oneerlijke concurrentie: tuincentra die deze planten inkopen, zouden ze voor een lagere prijs kunnen verkopen aan consumenten. Honderden tuincentra zijn nu tot een akkoord gekomen waarin is afgesproken dat deze planten niet worden ingekocht. 

Eén van de afspraken is dat grotere partijen - zoals Intratuin, Praxis, Welkoop, Hornbach, GroenRijk en Ranzijn - steekproeven uitvoeren. Wanneer een kweker tweemaal positief test op het gebruik van schadelijke middelen, worden geen planten meer ingekocht door de aangesloten tuincentra.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!