Jysk boekt recordomzet, maar groei vertraagt

Jysk boekt recordomzet, maar groei vertraagt

De Deense woonwinkelketen Jysk heeft een recordjaar achter de rug. De omzet steeg in het afgelopen boekjaar, dat tot eind augustus liep, met elf procent tot omgerekend 4,9 miljard euro.

Gezien de inflatie, hogere kosten en de oorlog in Oekraïne (Jysk nam afscheid van dertig winkels in Rusland, Belarus en Oekraïne) is topman Jan Bøgh blij met het resultaat. Hij wijst erop dat het aantal klanten met 7,7 miljoen toenam. De laatste maanden gaat het iets moeizamer.

"We merken dat de consument terughoudender is geworden", zegt Bøgh. "De groei van zowel de omzet als het aantal klanten was voor de zomer groter." Bovendien geeft hij toe dat het niet allemaal nieuwe klanten zijn. "Maar ook terugkerende klanten van voor de coronacrisis."

Ondanks de 'vele uitdagingen' blijft Jysk investeren. Bijna de helft van de 3200 winkels heeft inmiddels het nieuwste concept. Ook kwamen er afgelopen jaar 135 nieuwe winkels bij.

In Nederland heeft Jysk ruim honderd winkels. Eind 2024 moet het nieuwe distributiecentrum in Lelystad klaar zijn. Het wordt het tiende dc voor Jysk. De winkels in Nederland worden nu nog bevoorraad vanuit het dc in Uldum in Denemarken. Ook alle onlinebestellingen komen daar nog vandaan.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!