Dit moet je weten voordat je gordijnen gaat aanschaffen

Je wilt gordijnen kopen, dat is niet zo ingewikkeld toch? Als je ontdekt hoeveel mogelijkheden er zijn dan loop je snel vast. Als je enkele belangrijke zaken weet over raamdecoratie dan wordt kiezen een stuk eenvoudiger. Op deze pagina§ vind je tips die je moet weten voordat je gordijnen gaat aanschaffen.

De zoektocht begint online
Wacht even voordat je de auto instapt en naar de dichtstbijzijnde woonboulevard rijdt. In plaats van stoffen aan een rek te bekijken of een boek met stalen door te spitten kun je veel beter online beginnen met zoeken. Je voelt dan niet de druk van een opdringerige verkoper en je wordt niet afgeleid door andere klanten. Als je ongeveer weet wat past in jouw woning dan kun je stalen aanvragen om te controleren of de gekozen stijl en kleur goed past in jouw huis. Poweredblinds laat naast producten ook praktijksituaties zien op de website. Zo zie je direct hoe de gordijnen eruitzien in een echte omgeving. Bekijk de website hier als je hoogwaardige gordijnen online wilt kopen. Deze producten zijn vanaf de basis ontworpen voor huisautomatisering.

Advies: Thuis kun je rustig de opties op een rijtje zetten en vergelijkingen maken.

Slim wonen begint bij de gordijnen
Domotica, smart home en huisautomatisering zijn mooie termen maar wat heb je er eigenlijk aan? Is het de toekomst van comfortabel wonen of is het een hype die weer zal overwaaien? De zondvloed aan smart home producten laat zien dat de vraag groot genoeg is voor bedrijven om flink te investeren in de ontwikkeling van dergelijke producten. De Poweredblinds gordijnen die we zojuist al noemde zijn gebaseerd op technologie die al jarenlang gebruikt wordt binnen professionele organisaties. Nu is deze technologie zo laagdrempelig geworden dat iedereen er gebruik van kan maken. Als je toch gordijnen wilt aanschaffen kies dan direct voor een slimme oplossing. Overigens kun je ook later raamdecoratie automatiseren.

Advies: Elektrische gordijnen zijn niet de toekomst maar het heden. Met ingebouwde oplaadbare accu hoef je geen extra kabels te leggen.

Ieder gordijn kan ‘smart’ zijn
Of het nu plissegordijnen, rolgordijnen, jaloezieën of schuifgordijnen zijn; je kunt ze draadloos bedienen en koppelen aan een smart home netwerk in huis. Somfy maakt motoren die je kunt koppelen aan vrijwel ieder type raamdecoratie. Dit beperkt zich niet tot één set gordijnen, je kunt de raamdecoratie door de gehele woning koppelen aan hetzelfde systeem binnen een enkele smart app voor je mobieltje of tablet. Op Somfy.nl vind je alle producten om een smart home in te richten. Er zijn namelijk veel slimme toepassingen die zich uitstekend lenen om te koppelen aan raamdecoratie. Hier zijn enkele voorbeelden:

●    Slimme lichtsensor die de gordijnen laat sluiten als de zon onder gaat.
●    Een timer die de gordijnen op de slaapkamer opent wanneer je op wilt staan.
●    Verlichting in huis die inschakelt als de gordijnen sluiten en andersom.
●    Spraakbediening via een smart speaker zoals de Nest of HomePod.

Tip: Zelfs alarminstallaties kun je koppelen aan elektrische gordijnen. Dit kan de veiligheid in huis verhogen. Zo kun je bij alarmering de gordijnen automatisch laten openen. Je hebt als bewoner zicht naar buiten en mogelijke hulpverleners kunnen juist goed naar binnen kijken.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!