Hornbach: omzet hoger, marges onder druk

Hornbach: omzet hoger, marges onder druk

Hornbach zag de omzet in het eerste halfjaar met 5,2 procent stijgen tot bijna 3,5 miljard euro. De winst voor belasting en rente (ebit) daalde juist met zeventien procent naar 276 miljoen euro.

De Duitse bouwmarktketen heeft last van de gestegen inflatie en hogere bedrijfskosten. Hornbach zegt vast te houden aan de lage prijsbelofte en rekent de prijsstijgingen maar beperkt door aan de consument. Dat de omzet groeide, kwam volgens het bedrijf vooral door de aanhoudend sterke vraag. "Klanten hebben in de zomermaanden wederom veel in en om het huis geklust."

Vooral buiten Duitsland groeide de omzet en daarin had de Nederlandse tak een 'substantieel aandeel'. Algemeen directeur Evert de Goede meldt dat het marktaandeel in Nederland inmiddels meer dan 25 procent is. Eind maart kwam er een bouwmarkt in Enschede bij en inmiddels is de bouw van de achttiende vestiging in Ressen bij Nijmegen begonnen. 

Hornbach houdt voorlopig vast aan de eerder gedeelde verwachtingen voor de rest van het jaar. De omzet zal volgens de keten licht blijven groeien. De winst komt vermoedelijk ruim tien procent lager uit dan het record van 362,6 miljoen in 2021/2022. 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!