Medewerkers de Bijenkorf leggen werk neer

Zo'n 150 medewerkers van de Bijenkorf in Amsterdam hebben vrijdagmiddag het werk neergelegd, meldt vakbond FNV. Ze eisen meer loon. Volgens de bond is het voor het eerst sinds 45 jaar dat personeel van de warenhuisketen staakt.

De FNV had de Bijenkorf tot dinsdagmiddag de tijd gegeven om in te gaan op de eis om de lonen met tien procent te verhogen. De Bijenkorf deed dat niet. De warenhuisketen bleef bij het eindbod van zes procent. Volgens de Bijenkorf wordt daarmee het verwachte koopkrachtverlies goeddeels gecompenseerd.

Medewerkers voerden actie voor de deur van het warenhuis in Amsterdam. Of later ook bij andere vestigingen wordt gestaakt, is niet duidelijk. "De boosheid is Bijenkorf breed en we beginnen in Amsterdam", zegt vakbondsbestuurder Linda Vermeulen tegen NH Nieuws.

In 1977 legden medewerkers van het distributiecentrum in Woerden het werk neer.

 

Reacties 5


Jan Ten Hopen 30 sep, 10:21

Ze mogen blij zijn dat ze werk hebben!
Met dit soort akties ga je het niet redden zie wat er met V&D is gebeurd!


Frits Vries 30 sep, 12:18

Jan ten hopen.
Blij dat ze werk hebben??


André Van Kampen 30 sep, 18:41

6 procent loonsverhoging bij zowat 17 procent inflatie. Ik neem aan dat de directie ook graag uit solidariteit 11 procent loon inleveren geen probleem vindt. Wat dat is wat werknemers kijhard voelen.


B C 30 sep, 19:18

Lonen hadden voor inflatie al hoger gemoeten dat gezegd hebbende de Bijenkorf is niet verantwoordelijk voor de hoge inflatie, en lonen omhoog tijdens inflatie zorgt alleen maar voor nog hogere inflatie want alles wordt doorberekend naar de klant. Lasten verlichting is de enige weg om inflatie tegen te gaan.


Hendrik Van der Sloot 3 okt, 13:12

@Jan Ten Hopen

Ze mogen blij zijn dat ze werken? De bijenkorf mag blij zijn dat ze nog medewerkers hebben die voor een magere loon willen werken. Tegenwoordig is er overal werkaanbod. Het is verledentijd met de hongerloon. Vroeger kon je nog de vaste lasten meebetalen niemand klaagde. Nu zijn de vaste lasten zo hoog dat een winkelbaan niet meer de vaste lasten thuis kan dekken. Het is heel simpel of de lonen omhoog of personeel gaat tegenwoordig weg. Je ziet soms vacatures voorbij komen met fulltime werken voor 2000 bruto. Winkelloon en werk zijn voorbij klanten zijn agressiever geworden je krijgt steeds meer taken er bij. Niemand wilt meer werken in de winkel. Als ik Beijenkorf was zou ik er alles aan doen om personeel te behouden.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!