Energiesteun voor kleinere retailers

Kleinere retailers die veel energie gebruiken worden deels gecompenseerd. Het kabinet trekt maximaal 3,1 miljard euro uit voor mkb-bedrijven die zuchten onder de hoge energietarieven.

Bedrijven komen voor steun in aanmerking als hun energiekosten minstens 12,5 procent van hun omzet vormen. Ze moeten minimaal vijfduizend kuub gas of vijftigduizend kilowattuur aan stroom verbruiken. Als gas duurder wordt dan 1,19 per kuub of elektriciteit duurder wordt dan 0,35 per kilowattuur, dan betaalt de overheid de helft van de kostenstijging. De maximumvergoeding is 160 duizend euro. Het kabinet verwacht dat enkele tienduizenden mkb-bedrijven van de regeling gebruik kunnen maken.

MKB-Nederland en VNO-NCW waarderen het dat het kabinet met een regeling op de proppen komt, maar vrezen dat die niet toereikend is. Zo denken ze dat de drempel van 12,5 procent veel bedrijven zal uitsluiten. Ook vinden ze de maximumvergoeding te laag.

Het loket gaat mogelijk pas in april open, omdat de Europese Commissie eerst haar goedkeuring moet geven. In de tussentijd gaat de belastingdienst soepeler om met verzoeken voor uitstel van betaling. Ook zullen banken sneller en soepeler voorschotten verstrekken, zegt het kabinet.

 

Reacties 1


Leonard Van Liere 19 okt, 16:55

Wat ik nergens heb gevonden: die 12,5% van de omzet is dat het percentage wat het vroeger was of het percentage wat het na de prijsverhoging(en) is.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!