Consumenten zijn onverminderd somber

Het consumentenvertrouwen in Nederland blijft onveranderd laag. Consumenten zijn nog net zo somber als in september, meldt het CBS.

Het vertrouwen kwam in oktober opnieuw uit op -59, de laagste stand sinds de metingen in 1986 begonnen. Consumenten waren wat minder negatief over de economie, maar de koopbereidheid verslechterde iets. Die kwam uit op -48, ook niet eerder vertoond.

Nog meer dieptepunten: consumenten oordeelden ook niet eerder zo negatief over de financiële situatie in de afgelopen twaalf maanden. Hetzelfde geldt voor de financiële situatie in de komende twaalf maanden. Ook waren ze nog nooit zo negatief over het doen van grote aankopen.

Het CBS meldt verder dat de consumentenbestedingen in augustus, voor prijsveranderingen gecorrigeerd, zijn gestegen. Het ging om een stijging van 4,1 procent. Consumenten gaven meer uit aan diensten, maar minder aan goederen. Het CBS liet eerder al weten dat de detailhandel in augustus 6 procent minder verkocht. Het was aan hogere prijzen te danken dat de omzet 1,8 procent hoger uitviel.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!