Adidas verbreekt samenwerking met Kanye West

Adidas verbreekt samenwerking met Kanye West

Adidas verbreekt per direct de samenwerking met Kanye West. Aanleiding zijn antisemitische uitspraken van de rapper, die zich tegenwoordig Ye noemt.

"Adidas tolereert geen antisemitisme en elke andere vorm van haatzaaien", meldt het Duitse sportmerk in een verklaring. "Ye's recente opmerkingen en acties zijn onaanvaardbaar, hatelijk en gevaarlijk." Achter de samenwerking is met onmiddelijke ingang een punt gezet. Er worden geen Yeezy-producten meer gemaakt en alle betalingen zijn stopgezet.

Het besluit raakt Adidas in de portemonnee. Het merk denkt maximaal 250 miljoen dollar mis te lopen. Adidas werkt sinds 2013 samen met West. Eerder verbrak onder meer Balenciaga al de banden met de rapper.

West zorgde de afgelopen weken diverse keren voor ophef. Zo verscheen hij tijdens de Paris Fashion Week in een T-shirt met daarop 'White Lives Matter', een leus die gebruikt wordt door extreem-rechtse groeperingen als Ku Klux Klan. Verder zei hij onder meer dat George Floyd niet is overleden door verstikking tijdens een politieoptreden en verkondige hij antisemitische samenzweringstheorieën.

West verbrak onlangs zelf de samenwerking met Gap, omdat de Amerikaanse modeketen voorwaarden uit het contract zou hebben geschonden. Gap zou ten onrechte geen Yeezy-winkels hebben geopend. In inmiddels verwijderde Instagram-berichten kwam hij met soortgelijke verwijten aan het adres van Adidas.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!