Opnieuw stakingsacties bij de Bijenkorf

Winkelmedewerkers van de Bijenkorf in Amsterdam leggen zaterdag voor het eerst een hele dag het werk neer. Het is voor de vijfde keer dat medewerkers actievoeren. 

Vakbond FNV stelt dat winkelmedewerkers van steeds meer vestigingen zich aansluiten bij de stakingsactie, die eind september in Amsterdam begonnen. Eerder deze maand legden medewerkers in Rotterdam het werk neer; na volgende week voegt ook personeel uit Eindhoven zich bij de acties. Volgens de vakbond gaan meer winkelmedewerkers over op stakingen, omdat de traditionele drukke dagen rondom Black Friday, Sinterklaas en kerst dichter bij komen.  

De eis van van tien procent extra loon voor alle winkelmedewerkers blijft vanuit de FNV staan. Ook wil de vakbond dat het salaris meestijgt met de inflatie, met een minimum van 14 euro per uur. De Bijenkorf legde eerder een eindbod neer van zes procent extra loon voor de medewerkers. Dat is volgens de vakbond niet voldoende.  

Het is nog niet bekend hoeveel stakingsdagen er nog gaan volgen. Aangezien personeel uit Eindhoven zich vanaf volgende week bij de stakingen voegt, lijkt het einde nog niet in zicht.

Reacties 2


Jaap Vliet 28 okt, 15:14

Terecht dat ze staken, 7 dagen per week open, tot laat open en dan amper mee willen denken met je medewerkers.


Kiki Boula 29 okt, 09:20

Het contrast tussen klanten die in een uur uitgeven wat medewerkers in een jaar verdienen is wel erg schrijnend...

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!