Personeel IKEA krijgt er minstens 13 procent loon bij

Personeel IKEA krijgt er minstens 13 procent loon bij

IKEA is het met de werknemersvereniging W.I.M. en vakbond FNV eens geworden over een nieuwe cao. De medewerkers van de woonwinkelketen in Nederland krijgen er in twee stappen 13 tot 17 procent salaris bij.

Per 1 november krijgen alle medewerkers er minimaal 9 procent bij, oplopend tot 11,7 voor de onderste salarisschalen. Voor medewerkers met een 'uitstekende beoordeling' komt daar nog 0,5 procent bij. In juli volgend jaar volgt de tweede loonsverhoging: minimaal 4 procent en, wederom voor de onderste schalen, maximaal 5 procent.

Ander onderdeel van de nieuwe afspraken is dat de toeslagen worden versoberd. Voor werken op zondag wordt die gehalveerd, op zaterdag krijgen medewerkers helemaal geen toeslag meer. Het geld dat hierdoor vrijkomt investeert IKEA in hogere lonen. Verder krijgt het huidige personeel een compensatie voor het schrappen van de toeslagen: de eerste 3,5 jaar volledig en vervolgens nog een half jaar voor vijftig procent.

De nieuwe cao gaat met terugwerkende kracht per 1 oktober dit jaar in en loopt tot en met september volgend jaar. Het is voor het eerst sinds jaren dat FNV weer betrokken is bij een nieuw cao-akkoord van IKEA. De vorige cao's werden alleen afgesloten in overleg met de eigen werknemersvereniging, omdat FNV zich steeds niet in het eindbod kon vinden.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!