Zeeman en Prénatal betalen leefbaar loon in India

Zeeman en Prénatal betalen leefbaar loon in India

Zeeman en Prénatal gaan medewerkers van een fabriek in India een leefbaar loon betalen. Het minimumloon in India is volgens de Nederlandse retailers niet voldoende om een gezin van te onderhouden.

Afgelopen maandag is de eerste betaling gedaan. De lokale niet-gouvernementele organisatie Fair Wear ziet erop toe dat het geld daadwerkelijk bij de medewerkers terechtkomt.

Zeeman en Prénatal betalen in alle landen waar ze fabrieken hebben staan, zoals China, India en Bangladesh, minstens het minimumloon. Maar in bepaalde regio's is dat niet hoog genoeg om van rond te komen, zeggen de bedrijven. Zo betaalt Zeeman sinds 2019 ook al meer aan medewerkers van een fabriek in Pakistan.

In oktober stonden in de fabriek in India 116 medewerkers op de payroll, meldt mvo-manager Arnoud van Vliet (Zeeman) desgevraagd aan RetailTrends. "Voor een fulltimer is de toelage ongeveer 100 euro." Zeeman wil in 2024 een leefbaar loon mogelijk maken bij vijftien leveranciers in Pakistan, China, Bangladesh, India en Turkije - drie per land.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!