554 fraudeurs ontmaskerd in detailhandel

Vorig jaar liepen 554 fraudeurs tegen de lamp toen ze bij een winkel solliciteerden. Het Waarschuwingsregister van de Stichting Fraude Aanpak Detailhandel werd door retailers ruim 362 duizend keer geraadpleegd.

Het Waarschuwingsregister is een zwarte lijst van voormalig winkelmedewerkers die zijn ontslagen wegens fraude. Deelnemende winkels kunnen in het register de integriteit van een sollicitant controleren. In coronajaar 2020 werden nog 1046 fraudeurs herkend, een record. Het register werd toen ook veel vaker geraadpleegd: bijna 571 duizend keer. Dat kwam mede doordat er veel extra personeel nodig was voor supermarkten en bouwmarkten.

Iemand komt in het Waarschuwingsregister als er sprake is van bewezen fraude en ontslag. Er moet aangifte zijn gedaan bij de politie. Een frauderende winkelmedewerker kan maximaal vier jaar in het register worden opgenomen. Onder interne fraude wordt diefstal, verduistering, valsheid in geschrifte of oplichting verstaan.

Bij het Waarschuwingsregister zijn 917 mkb-bedrijven en 76 grootwinkelbedrijven aangesloten. Het gaat onder meer om Action, de Bijenkorf, Blokker, C&A, Hornbach, MediaMarkt, vanHaren en We Fashion.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!