Winkelpersoneel de Bijenkorf staakt tijdens Black Friday

In heel Nederland leggen winkelmedewerkers van de Bijenkorf tijdens Black Friday het werk neer uit protest voor een beter salaris. De zevende stakingsdag is volgens vakbond FNV de grootste actie tot nu toe.

Medewerkers in Amstelveen, Rotterdam, Amsterdam en Eindhoven leggen het werk neer. “De Bijenkorf moet beseffen dat zonder personeel helemaal niks wordt verkocht.” ’s Middags demonstreert een groot deel van deze medewerkers op de Dam, zegt de FNV. Ook IKEA-medewerkers en personeel van het distributiecentrum uit Albert Heijn voegen zich volgens de bond bij de demonstratie. 

De FNV eist een loonsverhoging van tien procent en wil dat het salaris meestijgt met de inflatie. In de zomer legde de Bijenkorf een eindbod neer van zes procent extra loon. Dat is volgens de vakbond niet voldoende. 

In Nederland is de Bijenkorf de enige retailer waar mensen het werk neerleggen tijdens Black Friday. Medewerkers van Inditex-dochter Zara staken in thuisland Spanje in 44 winkels, ook voor een beter salaris. 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!