IKEA ziet nettowinst flink teruglopen

IKEA ziet nettowinst flink teruglopen

IKEA zag de nettowinst afgelopen boekjaar fors teruglopen, terwijl het bedrijfsresulaat wel op niveau bleef. Dat blijkt uit de cijfers van Ingka Group, met bijna vierhonderd winkels in 32 landen verreweg de grootste franchisenemer van de Zweedse warenhuisketen.

Ingka eindigde het boekjaar (tot en met augustus) met een nettowinst van 287 miljoen euro. Een jaar eerder ging het nog om ruim 1,5 miljard euro. Volgens Ingka is de forse daling toe te schrijven aan de investeringstak. Door de stijgende rentes op de financiële markten werden obligaties minder waard. Ook het vertrek uit Rusland drukte op de resultaten.

Het bedrijfresultaat kwam rond de twee miljard euro uit, iets hoger dan vorig jaar. De totale omzet steeg met 5,7 procent naar 42 miljard euro. De retailtak was goed voor 39,5 miljard euro, meldde Ingka eerder al.

Ingka investeerde voor zo'n 1,6 miljard euro. Zo kwamen er 52 winkels en twee winkelcentra in Toronto en Londen bij. Ook investeerde het concern in online, het distributienetwerk en projecten voor hernieuwbare energie. Ingka gaat door met investeren, zegt financieel topman Juvencio Maeztu.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!