Adidas opent eerste Nederlandse vlaggenschip

Adidas heeft deze week een flagshipstore geopend aan de Kalverstraat in Amsterdam. Het is de eerste Adidas Store in Nederland.

De winkel telt 850 vierkante meter en biedt onder meer schoenen, kleding en accessoires met een focus op fitness, hardlopen, voetbal en sportmodelabel Adidas Originals. De winkel is uitgerust volgens het nieuwe, internationale retailconcept dat ook te vinden is in Londen, Rome, Barcelona en Warschau. In dit concept worden lokale elementen verwerkt. Zo komen in Amsterdam komen de grachten, het stadswapen en werk van Nederlandse kunstenaars terug in de winkel.

Kenmerkend voor de winkel zijn de drie digitale schoenenwanden, waaronder één van twintig vierkante meter. Als een consument een schoen van de wand pakt, verschijnen onder meer de naam en prijs en kan de klant digitaal de gewenste maat opvragen. Bij het passen in de kleedkamers herkent de spiegel de kleding en verschijnt informatie over het product.

Op de voetbalafdeling ligt de focus op het WK Voetbal, met mogelijkheid om de WK-tenues in de printshop te voorzien van rug- en toernooibedrukking. Ook is er een hoek ingericht voor de samenwerking met Ajax, met onder meer de Ajax x Daily Paper-collectie.

Het Duitse sportmerk had eerder een aantal winkels van Adidas Originals in ons land. Die werden in de afgelopen jaren allemaal gesloten.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!