Schoenenmerk ETQ maakt doorstart

Schoenenmerk ETQ maakt een doorstart. Micanza in Groningen zet het van oorsprong Amsterdamse bedrijf voort, blijkt uit het faillissementsverslag van de curator.

Curator Jurgen van den Heuvel wil niet zeggen wie er achter Micanza zit. Het bedrijf blijkt sinds 29 november ingeschreven te staan in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel. Van den Heuvel kan wel melden dat ETQ alleen met een webshop doorgaat, de in 2015 geopende winkel aan het Singel in Amsterdam is gesloten.

ETQ ging een maand geleden failliet. Het bedrijf kwam naar eigen zeggen in de problemen door kwaliteits- en leveringsproblemen van een toeleverancier. De curator moet de oorzaak van het faillissement nog onderzoeken. 

ETQ is in 2010 opgericht door Patrick van der Woude en richt zich naar eigen zeggen op minimalistische en tijdloze schoenen. Eind november vorig jaar meldde ETQ dat na Adriaan Mol (Mollie) ook Sebastian Monteban (Brandfield) zich als investeerder bij het merk had aangesloten. "Deze stap gaat gepaard met een miljoeneninvestering", werd toen gezegd.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!