Curator Miss Etam daagt oud-eigenaar Rozenboom voor de rechter

Curator Miss Etam daagt oud-eigenaar Rozenboom voor de rechter

Rond het faillissement van Miss Etam twee jaar geleden is sprake geweest van onbehoorlijk bestuur. Curator Nils Reerink start een rechtszaak tegen toenmalig eigenaar Martijn Rozenboom en eist 4,5 miljoen euro van hem.

In het nieuwste faillissementsverslag schrijft Reerink dat er sprake is van ‘voldoende verwijtbaar handelen’ om tot dagvaarding van Rozenboom over te gaan. Hij zou het modebedrijf zo hebben ingericht dat alle kosten werden ondergebracht bij onderdelen die later failliet gingen. De opbrengsten werden bijgeschreven bij bedrijfsonderdelen die buiten de faillissementen vielen. Ook werd volgens de curator geen loonbelasting afgedragen.

De curator spreekt van onrechtmatig handelen en stelt Rozenboom aansprakelijk voor het faillissementstekort van 4,5 miljoen euro. Volgens Rozenboom zelf gooide de coronalockdown van eind december 2020 roet in het eten bij de doorstart. Naast het omzetverlies kwam het bedrijf niet in aanmerking voor overheidssteun, omdat de winkels na de doorstart als nieuwe bedrijven te boek stonden. 

Miss Etam ging in augustus 2020 failliet en startte een maand later door onder Rozenboom. Al snel ontstonden weer problemen en begin vorig jaar ging de modeketen opnieuw failliet. Inmiddels heeft de familie Elzas (eerder bekend van o.a. Didi, Steps) de merkrechten overgenomen en Miss Etam voortgezet als webwinkel.

Rozenboom staat bekend als een omstreden 'bedrijvendokter'. Eerder was hij betrokken bij mislukte voortzettingen van onder meer McGregor, Op=Op Voordeelshop en Dungelmann Schoenen.

Reacties 2


Bob Does 14 dec, 13:43

Naast de sinds jaar en dag allesoverheersende focus van Martijn Rozenboom om zonder scrupules zo snel en veel mogelijk te cashen was er zijn voortdurend alertheid en anticipatie om persoonlijk uit de sfeer van welk risico dan ook te blijven. En dat laatste lukte hem jaren lang wonderwel. Zal er dan nu eindelijk een nieuw hoofdstuk geschreven gaan worden in zijn treurig stemmende spoor van vernieling achter latende carrière? Ik wens de curator Nils Reerink en overige betrokkenen een fikse dosis vasthoudendheid en doorzettingsvermogen toe......


Leonard Van Liere 15 dec, 17:33

Zal zo’n mam omringt door ja-knikkers en profiteurs met het ouder worden geen knagend geweten krijgen of behoort hij tot de generatie “op zoek naar applaus” ?

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!