De Bijenkorf blijft ondanks dreigende kerststaking bij eindbod

De Bijenkorf blijft ondanks dreigende kerststaking bij eindbod

De Bijenkorf blijft ondanks een dreigende kerststaking bij zijn eindbod om de cao-lonen met 6 procent te verhogen. Dat zegt een woordvoerder van de warenhuisketen tegen RetailTrends. Volgens vakbond FNV leggen medewerkers op 23 en 24 december het werk neer als er geen 'redelijke loonsverhoging' komt.

De warenhuisketen vindt het eindbod 'marktconform'. "Mede door de verhoging van het wettelijk minimumloon kan de totale loonsverhoging voor medewerkers oplopen tot 12,9 procent. De vakbonden hebben ervoor gekozen dit bod af te wijzen", zegt de woordvoerder. "De Bijenkorf heeft besloten om het eerste deel van de loonsverhoging (minimaal 3,5, maximaal 5 procent) alvast eenzijdig door te voeren per 1 oktober 2022 om de medewerkers tegemoet te komen in deze financieel zwaardere tijden."

De FNV eist ten minste 10 procent meer salaris voor de Bijenkorf-medewerkers. Ook zouden er afspraken moeten komen over een bruto-uurloon van minimaal 14 euro en zouden lonen moeten meestijgen met de inflatie. Bij de Bijenkorf verdienen medewerkers volgens de bond over het algemeen 11 à 12 euro bruto per uur.

Bijenkorf-medewerkers legden sinds september al acht keer het werk neer. Volgens de warenhuisketen verliepen die acties 'rustig en in goede harmonie'. "Tijdens deze eerdere acties staakten er medewerkers uit de filialen Amsterdam, Amstelveen en Rotterdam. De winkels waren toen normaal geopend, met op sommige afdelingen tijdelijk minder bezetting."

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!