Zorgen over extreme huurstijging voor retailers

Zorgen over extreme huurstijging voor retailers

Duizenden winkeliers krijgen vanaf januari met een huurverhoging van ruim 14 procent te maken. Het is een gevolg van de inflatie en hoge energielasten, meldt INretail.

De brancheorganisatie voor non-foodwinkels roept de ministeries van Economische en Binnenlandse Zaken op om zich uit te spreken 'over de situatie die uit de hand dreigt te lopen'. "Winkels staan onder zware druk. Het past niet als één partij extreem profiteert van een onredelijke huurindexatie die de ander als een mokerslag treft", stelt INretail.

Volgens de organisatie worden retailers qua energielasten nu dubbel gepakt. "Ze betalen de energierekening voor de winkel al via de eigen meter en nog een keer via de huurindexering. Daar gaat het mis, de energiefactor moet eruit." INretail roept ook leden op om met hun verhuurders in gesprek te gaan over een realistische huurstijging en heeft modelbrieven beschikbaar gesteld.  

Het CDA wil dat minister Micky Adriaansens van Economische Zaken met verhuurders om de tafel gaat

Reacties 1


Mark van Thiel 22 dec, 14:35

Mijn ervaring (in het oosten van het land) als beheerder van commercieel vastgoed is dat al mijn cliënten zeer redelijk omgaan met het doorberekenen van de inflatie. Generaal gesproken volstaan ze met het doorberekenen van de kerninflatie van 6% en niet van de energieinflatie van 8,5%.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!