De 5 best beluisterde podcasts van 2022

De 5 best beluisterde podcasts van 2022

Tegen het einde van het jaar maken we de balans op. En dat doen we dan het liefst in de vorm van lijstjes. Zo ook als het gaat om de vijf best beluisterde RetailTrends-podcasts van 2022.
   

1. Jonge hond, oude rot, met Mieke en Jill van Deursen (Shoeby)

In de nieuwe podcastserie 'Jonge hond, oude rot' gaat een doorgewinterde retailer in gesprek met een jong talent. Hoe kijken ze naar het retaillandschap, wat doen ze hetzelfde of juist anders en wat kunnen zij van elkaar leren? In deze aflevering: Mieke van Deursen, medeoprichter van Shoeby, en haar dochter Jill die nu de dagelijkse leiding heeft.
 

2. Paul Havinga (ex-Albert Heijn, BCC en HEMA)

Paul Havinga (50) heeft een lange carrière als retailer achter de rug bij Albert Heijn, BCC en HEMA. Zo staat Havinga in 2000 aan de wieg van AH to go, wordt commercieel directeur van AH.nl en vervolgens directeur van AH to go. Na 14 jaar verlaat Havinga Ahold. Hij wordt in 2014 ceo van elektronicaketen BCC. Dat is van een geheel andere orde: verlieslatend in een krimpende markt. Het levert hem wel veel nieuwe retaillessen op. In 2014 komt Havinga in de directie van HEMA. Het wordt wederom een turbulente periode, een machtsstrijd aan de top. Nu is Havinga ceo van Fasten, dat innovatieve beautyconcepten en verpakkingen ontwikkelt voor (inter)nationale retailers en merken. Al zijn retaillessen kan hij hier weer inzetten.

 

3. Pieter Saman (Gall & Gall)

Pieter Saman (44) is sinds 2020 ceo van drankenketen Gall & Gall. Dit dochterbedrijf van Ahold Delhaize heeft circa 600 winkels in Nederland. In 2012 begint Saman zijn retailcarrière bij Bever. Eerst als marketing director en daarna als ceo. Onder zijn leiding is Bever een retailmerk voor een bredere doelgroep geworden. Nu is Saman dus ceo van Gall & Gall. Hij deelt in deze podcast zijn visie op de toekomst van dit oeroude retailmerk. 


4. Gerard van Breen (ex-A.S. Watson)

Gerard van Breen (65) is voormalig ceo van A.S. Watson Benelux. Hij start zijn carrière in de fast moving consumer goods. Eerst bij het oer-Hollandse Bols en later bij het oer-Amerikaanse Colgate-Palmolive. De vele lessen die hij bij deze merkfabrikanten leert kan hij vervolgens inzetten binnen de retail. Van Breen stapt over naar Ahold. Na diverse sales- en marketingfuncties wordt hij directeur Ahold Grootverbruik en later ceo van de Ahold-supermarkten in Spanje. Door het boekhoudschandaal moet Ahold diverse onderdelen verkopen, waaronder de Spaanse activiteiten. Als Van Breen deze klus heeft geklaard stapt hij in 2005 over naar A.S. Watson. Daar wordt hij ceo van de Benelux, met drogisterijketen Kruidvat als paradepaardje. Ruim twee jaar geleden zwaait Van Breen na 15 jaar af en laat hij de retail achter zich. Nu zet hij zijn kennis en kunde in voor maatschappelijke organisaties.


5. Jonge hond, oude rot, met Praxis en Wovar

In de podcastserie 'Jonge hond, oude rot' gaat een doorgewinterde retailer in gesprek met een jong talent. Hoe kijken ze naar het retaillandschap, wat doen ze hetzelfde of juist anders en wat kunnen zij van elkaar leren? In deze aflevering: Corine Duchenne, managing director van Praxis, en oprichter Jesse Keizer van online kluswinkel Wovar. 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Dit artikel krijg je cadeau. Lees alles van RetailTrends voor slechts € 10,- (eerste maand).

Word member Of log in