Home Discounter maakt geen doorstart

Woonwebwinkel Home Discounter, die eind augustus failliet ging, maakt geen doorstart. De gesprekken met geïnteresseerde partijen hebben tot niets geleid, meldt de curator in zijn tweede faillissementsverslag.

Home Discounter begon in maart 2019 als webshop. Begin april dit jaar opende het bedrijf in Ridderkerk zijn eerste winkel. Het was de bedoeling dat er meer vestigingen zouden volgen, maar zover kwam het niet. Afgelopen zomer viel het doek voor het bedrijf.

Het aantal bezoekers in de winkel viel tegen, vertelden de bestuurders aan de curator. Daarnaast stapelden de leveringsproblemen bij Home Discounter zich op. De bestuurders wezen onder meer op grondstofproblemen, kinken in de supplychain, de oorlog in Oekraïne en corona. Omdat zowel leveren als terugbetalen niet mogelijk bleek, vroeg het bedrijf het faillissement aan. De curator is nog bezig met zijn onderzoek.

Bijna zevenhonderd gedupeerden hebben zich inmiddels gemeld. Consumenten die via de Stichting Garantieregelingen CBW hun aanbetaling terug kunnen krijgen, zijn hierover geïnformeerd. De belastingdienst heeft een vordering ingediend van 537.000 euro.

Reacties 2


Freek Burg 26 dec, 21:41

Ben benieuwd hoeveel alle andere partners bij elkaar nog krijgen?

Freek - Slaapbank.nl
https://www.slaapbank.nl


Wilma Groen 22 jan, 10:55

Bijna 1100.00 naar de haaien.
Bedankt Home discounter.
Jullie wisten al dat jullie niet konden leveren en toch bestellingen aannemen. Oplichting.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!