2022 was dramatisch jaar voor Britse retail: 17.000 winkels sloten

De Britse detailhandel heeft een dramatisch jaar achter de rug. Meer dan 17.000 winkels - bijna vijftig per dag - sloten de deuren. Dat is bijna 50 procent meer dan in het tweede coronajaar 2021.

Dat blijkt uit een onderzoek van het Centre for Retail Research. Het is het hoogste aantal in vijf jaar tijd. In ruim 6.000 gevallen ging het om filialen van grote winkelketens. In totaal gingen ruim 150.000 banen verloren, 43 procent meer dan in het jaar ervoor.

Tijdens de pandemie konden Britse retailers rekenen op overheidssteun. Afgelopen jaar, toen de winkels weer opengingen, werd de detailhandel geconfronteerd met hogere prijzen door de inflatie en met consumenten die minder uitgaven. Retailers zagen zich gedwongen flink in de kosten te snijden. De verwachting is dat deze trend zich dit jaar voortzet.

Reacties 3


oscar van den boezem 2 jan, 10:32

Interessant is om in dit soort artikelen te vermelden hoe in andere landen deze cijfers liggen om enig vergelijk te hebben of en hoe dramatisch de situatie dan eigenlijk is. En zeker een inhoudelijk aandachtspunt is de invloed van de e-commerce in zulke landen waar de afstanden groter zijn om bij een winkel te komen.


J. Groot 2 jan, 11:28

Hi,

is er ook een bronvermelding van de research?

bvd.


Henrico Pit 2 jan, 11:50

@ J. Groot

Hier zijn cijfers te vinden: https://www.retailresearch.org/retail-crisis.html

groeten,

Henrico Pit
redacteur RetailTrends

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!