Bed Bath & Beyond staat op omvallen

Bed Bath & Beyond staat op omvallen

Voor de Amerikaanse winkelketen Bed Bath & Beyond dreigt het faillissement. Het bedrijf meldt dat het mogelijk niet in staat is om zijn bedrijfsactiviteiten voort te zetten.

Bed Bath & Beyond verwacht over het derde kwartaal (tot eind november vorig jaar) een veel lagere omzet, terwijl het verlies toeneemt. De omzet komt waarschijnlijk op 1,26 miljard dollar uit, een derde lager dan in dezelfde periode vorig jaar. Het verlies is volgens de voorlopige cijfers 385,8 miljoen dollar, een stijging van zo'n 40 procent.

Bed Bath & Beyond heeft het al langer moeilijk door concurrentie van traditionele retailers (Walmart en Target) en onlinespelers (Amazon en Wayfair). Het kijkt nu naar diverse opties, zoals de herstructering van schulden, het afstoten van winkels en het aanvragen van bescherming tegen schuldeisers. Maar het waarschuwt 'dat deze maatregelen mogelijk niet succesvol zijn'.

Bed Bath & Beyond had eind augustus 955 winkels, vooral onder die naam. Ook de ketens buybuy Baby en Harmon vallen eronder.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!