Primark ontsloeg manager onterecht om overschrijdend gedrag

Primark ontsloeg manager onterecht om overschrijdend gedrag

Primark heeft vorig jaar onterecht een storemanager ontslagen om het sturen van WhatsAppberichten met hart-emoji’s. De rechtbank in Amsterdam fluit de kledingdiscounter terug. 

Een storemanager van het filiaal in Amsterdam werd in juli vorig jaar op non-actief gesteld nadat er meerdere meldingen van grensoverschrijdend gedrag waren binnengekomen bij de keten. In 2020 stuurde de manager, die sinds 2011 bij de keten werkt, WhatsAppberichten met hart-emoji’s naar een medewerker. Pas vorig jaar diende deze een klacht in bij de keten, waarop nog meer meldingen volgden van andere medewerkers. 

Op grond van seksuele intimidatie werd de storemanager in juli op non-actief gesteld. Enkele maanden later werd hij ontslagen, omdat hij volgens Primark zijn fouten niet zou erkennen. 

De rechter besluit nu dat de WhatsAppberichten en de andere meldingen geen redenen zijn voor ontslag. Bovenal zou er sprake zijn van een complot onder collega’s. Door een geplande reorganisatie kwamen meerdere functies te vervallen. De gedupeerden van deze reorganisatie nemen de storemanager niet in dank af dat hij afwist van deze ontslagronde. Onderling werd tot een wraakactie besloten.

Volgens de rechtbank zijn de meldingen van ongepast gedrag hierom niet voldoende reden om de storemanager te ontslaan. Primark moet de man weer in dienst nemen. De medewerkers die over hem klaagden, werken er niet meer.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!