Yoox Net-a-Porter krijgt boete van meer dan 5 miljoen

Yoox Net-a-Porter krijgt boete van meer dan 5 miljoen

Yoox Net-a-Porter is door de Italiaanse marktwaakhond veroordeeld tot een boete van 5,25 miljoen euro. Het modeconcern zou misleidende prijzen hebben gevoerd op het online platform. 

Dit zou de afgelopen jaren meermaals zijn gebeurd, meldt Reuters. Hoe vaak precies is niet duidelijk, maar de misstanden vonden plaats tussen 2019 en 2022.

Zo adverteerde de retailer met kortingen op producten waarvan de uiteindelijke verkoopprijs vrijwel hetzelfde was als voor de actie, zegt de toezichthouder. Ook zou het bedrijf bestellingen van klanten hebben geblokkeerd die eerder diverse artikelen hadden geretourneerd.

Yoox Net-a-Porter gaat in beroep tegen de boete. In een reactie aan Reuters mailt het bedrijf dat het 'altijd de hoogste normen van commercieel gedrag heeft gevolgd'.

Reacties 1


John Dutilh 17 jan, 16:29

Dit is niets nieuws. Het Italiaanse merk Elisabetta Franchi misleidt al jaren, met name, de Nederlandse consument door de Geoblocking wetgeving compleet te negeren. De prijzen aanpassen per land binnen de EU is gewoon verboden maar Elisabetta Franchi doet dit samen met haar importeur Jos Bles al jaren en komt er tot nu toe mee weg. De ACM kan hier gemakkelijk handhaven maar tolereert het ontduiken, van Verordening (EU) 2018/302 van het Europees Parlement en de Raad van 28 februari 2018 inzake de aanpak van ongerechtvaardigde geoblocking, tot op de dag van vandaag.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!