Is Wordans de beste groothandel in kleding?

Van basics tot kleding met opdruk, wie als webshophouder op zoek is naar een niche in de kledingmarkt, heeft kleding in bulk nodig. Bulk koop je bij de groothandel, maar wat is de beste groothandel voor je kleding en is de groothandel er alleen voor de retail? Wordans is misschien het antwoord, als een van de grootste en eerste textielgroothandels ter wereld.

Scherp geprijsd, veel kleding
Wordans is een groothandel kleding die al vroeg aan de weg timmerde in het inkopen van enorme hoeveelheden kleding, om andere verkopers op weg te helpen in hun zoektocht naar de perfecte basics om te bedrukken of aan te passen. Die te gekke t-shirts die je in een winkel ziet met een opdruk, komen namelijk van een kleding groothandel en zijn ergens bedrukt. Wordans is scherp geprijsd en heeft 50 beschikbare merken en 3000 items in het assortiment, waardoor er voor elk wat wils is. Wordans opereert in ontzettend veel landen, waardoor het een internationaal imago heeft en daarmee aansluit bij iedere soort consument en iedere soort markt.

Groothandels profiteren van kledingindustrie
De hoeveelheid textiel die in Nederland in de kledingkast ligt, blijft groeien. Volgens het Centraal bureau voor de Statistiek groeide de hoeveelheid textiel in Nederland tussen 2015 en 2019 met maar liefst 10%. Groothandels in kleding hebben hierbij een enorme vinger in de pap. Al die kekke t-shirts en hoodies van bedrijven of toeristische winkeltjes, vinden hun weg naar de consument via groothandels in kleding. Basics van de groothandel bieden consumenten ook zelf de kans te experimenteren met het vermaken en bedrukken van kleding. 

Groothandels hebben ook baat bij de afname van kleding in hun magazijn door mensen die hun eigen webshop maken. Doorverkopen van bestaande kleding en het opnieuw op de markt zetten van kleren, door de kleding aan te passen, is de laatste jaren een nieuwe fase ingegaan nu het veel makkelijker is om je eigen website te starten met kleding.

Groothandels als antwoord op de capsule wardrobe?
Naast aangepaste stukken die via winkels en webshops in onze kledingkast terechtkomen, kan ook de gewone consument baat hebben bij een kleding groothandel. Dat komt doordat groothandels de gewone consument de kans geeft te werken aan een capsule wardrobe met basics. Denk aan t-shirts, hoodies en truien die gemaakt zijn in een basic stijl en altijd met elk ander stuk te combineren zijn. Zeker nu capsule dressing het idee heeft overstegen van een eenheidsworst aan minimalistisch geklede mensen, is er ruimte om te experimenteren met je eigen stijl. 

Mag het een tikje duurzamer?
Groothandels, zoals Wordans, snappen intussen ook goed dat de consument klaar is met kleding die gemaakt is onder barre omstandigheden of met veel water of giftige stoffen om te kleuren. Daarom hebben groothandels ook vaak een duurzame lijn, met net wat duurdere maar schone kleding die een veel kleinere ecologische voetafdruk geeft. Samen met het idee van de capsule wardrobe, waarmee je minder kleding in je kast hoeft te hangen, dragen groothandels in kleding ook hun steentje bij aan een betere planeet en geven afnemers en consumenten meer keuzevrijheid in het vinden van kleding die past bij hun idealen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!