'December verrassend goede maand voor non-foodretail'

'December verrassend goede maand voor non-foodretail'

Non-foodretailers deden het in de afgelopen decembermaand een stuk beter dan in 2021. Ten opzichte van 2019 (pre-corona) blijven de bestedingen nog wel achter, meldt ABN Amro op basis van eigen transactiedata.

In alle non-foodcategorieën is vooruitgang te zien ten opzichte van 2019, het laatste jaar voor corona. Sportwinkels springen eruit: zij verwerkten afgelopen december 28 procent meer transacties dan in december 2019. Vorig jaar waren zij nog de grote verliezers met een daling van 31 procent ten opzichte van de laatste decembermaand voor de pandemie. Ook tuincentra zitten al 10 procent boven het niveau van 2019. Onder meer elektronicazaken, kledingwinkels en doe-het-zelfretailers zitten daar nog onder, maar veel minder ver dan in 2021.

ABN zegt dat december hiermee tegen de verwachtingen in een goede maand was voor non-foodretail en spreekt van een trendbreuk. Waar de bestedingen in vrijwel alle non-foodcategorieën al sinds mei op jaarbasis terugliepen, verkochten zij in december juist meer dan in diezelfde maand in 2021.

In foodretail ziet de bank een omgekeerde ontwikkeling. Supermarkten en speciaalzaken verwerkten in december allebei 11 procent minder transacties dan in diezelfde maand in 2021. Ten opzichte van 2019 deden ze het nog wel beter, maar het verschil was veel minder groot dan het jaar ervoor.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!