95percent met refurbished schoenen naar de winkelstraat

95percent met refurbished schoenen naar de winkelstraat

Het bedrijf 95percent, dat nieuwe merkschoenen 'met een foutje' opknapt en verkoopt, maakt de stap naar de winkelstraat. Zaterdag opent de eerste fysieke winkel in het centrum van Amersfoort.

Het in Deventer gevestigde 95percent werkt samen met bekende schoenenwinkels in Nederland en België en professionele schoenmakers. Het herstelt schoenen die door een klein gebrek onverkoopbaar zijn geworden. Het gaat bijvoorbeeld om exemplaren waarvan een veterringetje kapot is. 95percent verkoopt de refurbished schoenen vervolgens in de webshop met een korting die oploopt tot 75 procent. Vanaf zaterdag heeft het bedrijf dus ook een fysieke winkel.

Alles wat niet meer te repareren is, wordt gerecycled als grondstof. "We hebben nu twintig leveranciers en verwerken zeker 1000 kilo aan klachtenparen per week", zegt oprichter en eigenaar Daan Engelen. "Dagelijks verwerken we honderd orders en maandelijks verkopen we gemiddeld 2500 klachtenparen. We hopen dit met de fysieke winkel verder uit te kunnen breiden." 
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!