Ex-directeur Neckermann.com moet de cel in voor witwassen

Ex-directeur Neckermann.com moet de cel in voor witwassen

Voormalig directeur Ronald Steenbergen van Neckermann.com moet 18 maanden de cel in wegens witwassen. Zijn broer Joop is veroordeeld tot een taakstraf en een voorwaardelijke celstraf van 6 maanden.

De broers zaten onder meer achter Readen Retail, waar Neckermann.com onder viel. Ze hadden begin 2016 grote plannen met Neckermann: naast een webshop werden ook dertien fysieke winkels geopend. Er zouden tientallen vestigingen moeten komen. Binnen een jaar waren de winkels failliet. In januari 2020 viel ook het doek voor de webshop.

Roland Steenbergen heeft volgens de rechtbank in Amsterdam tussen 2013 en 2018 ruim 5,2 miljoen euro witgewassen. Ook had hij een pistool met munitie. Bij broer Joop ging het om een bedrag van ruim 878.000 euro.

Bij het bepalen van de strafmaat hield de rechtbank er onder meer rekening mee dat de gezondheid van de broers broos is en dat ze persoonlijk failliet zijn verklaard. Bovendien sleepte de zaak zich jaren voort. Wat dat laatste betreft hielp het volgens de rechtbank niet dat Roland Steenbergen tijdens de schorsing van zijn voorlopige hechtenis naar Hongkong emigreerde.

Reacties 1


A A 3 feb, 11:44

En terecht. Wat een oplichters. Leveranciers en klanten aan het lijntje houden. Onbeschoft tuig!

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!