'Meer betalingen aan de kassa'

'Meer betalingen aan de kassa'

Aankopen werden in 2022 weer vaker afgerekend aan de winkelkassa met pinpassen en contant geld: 18 procent meer dan in 2021. Toch blijft het aantal betalingen in de winkel achter op het percentage voor de coronacrisis, meldt Betaalvereniging Nederland. 

Het totale aantal betalingen steeg in 2022 met 16 procent ten opzichte van 2021, waarmee Nederlanders in totaal 11 procent meer uitgaven in (web)winkels dan het jaar ervoor. Dat komt neer op circa 282 miljard euro; meer dan werd gemeten op pre-coronaniveau.  

Dat Nederlanders vorig jaar weer meer betalingen deden in winkels, komt doordat vanaf begin 2002 coronabeperkingen werden opgeheven. Bij deze aankopen maakte men veel vaker gebruik van kaartloos betalen, met een smartphone of smartwatch. Ten opzichte van het jaar ervoor nam dit een grote vlucht: in december was een derde van de pinbetalingen kaartloos. Een toename van 50 procent.

Niet alleen in de winkels werd vorig jaar meer uitgegeven; het aantal betalingen met iDeal en creditkaarten steeg afgelopen jaar met 7 procent. 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!