Coco & Sebas neemt failliete Leonidas-winkels over

Coco & Sebas neemt failliete Leonidas-winkels over

Chocolademerk Coco & Sebas neemt zeker 16 winkels van Leonidas over die onlangs failliet verklaard werden. Daarmee groeit de Brabantse chocoladeverkoper in een klap van 8 naar 24 vestigingen.

Het gaat om vestigingen in verschillende grote binnensteden, waaronder Amsterdam, Rotterdam en Den Haag. Ook winkels op Schiphol, vier grote NS-stations en in winkelcentrum Mall of the Netherlands vallen onder de deal. Het hoofdkantoor en de distributieactiviteiten worden ook overgenomen. Vrijwel alle circa 100 oud-medewerkers van Leonidas krijgen een nieuw contract bij Coco & Sebas aangeboden.

In totaal werden vorige maand 20 winkels van Leonidas failliet verklaard. Die werden geëxploiteerd door handelsonderneming Min uit Roosendaal. Mogelijk gaan er nog meer winkels over naar Coco & Sebas, zegt mede-eigenaar en ceo Roger Scheeren tegenover RetailTrends. “Van 16 weten we het zeker, maar het kunnen er ook 17 of 18 worden. Het zijn allemaal A1-locaties die naadloos aansluiten bij ons wittevlekkenplan.”

Alle winkels worden omgebouwd naar de Coco & Sebas-formule. Scheeren verwacht dat die operatie begin april is afgerond. Het merk financiert de deal uit eigen middelen met de bestaande private aandeelhouders. De ceo verwacht dat de winkels snel resultaat gaan leveren. "We weten uit de cijfers dat wij met onze 8 vestigingen net zoveel omzet maken als 17 of 18 Leonidas-winkels."

Coco & Sebas wil op termijn groeien naar 40 tot 50 vestigingen in Nederland. Daarnaast is de formule onlangs gestart in Vlaanderen en ziet het merk op termijn ook kansen in Noordrijn-Westfalen.

Reacties 1


ikke weet het 8 feb, 17:44

Een hele stap van 8 naar 24 winkels, als dat maar goed gaat.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!