Boekenplank: 5 leestips voor elke retailer

Elke maand duikt RetailTrends de boeken in: welke moet elke retailer gelezen hebben? En wat zijn de lievelingsboeken van ceo's en ondernemers? Deze keer het favoriete boek van Amac-oprichter en directeur Ed Bindels.

Het favoriete boek van Ed Bindels, oprichter Amac

Het boek I, Robot behoort tot de vierdelige boekenserie van schrijver Isaac Asimov. De serie wordt als iconisch gezien en is een van de invloedrijkste werken in de geschiedenis van sciencefiction. Door de Drie Wetten van Robotica vast te stellen, blijven de boeken tot op de dag van vandaag onderdeel van de grondlegging van kunstmatige intelligentie. Wat gebeurt er als een robot zijn makers in twijfel begint te trekken? Wat zouden de gevolgen zijn van het creëren van een robot met gevoel voor humor? Of het vermogen om te liegen? Hoe zien we echt het verschil tussen mens en machine? In I, Robot zet Asimov de drie wetten van de robotica uiteen - ontworpen om mensen te beschermen tegen...

Elke maand duikt RetailTrends de boeken in: welke moet elke retailer gelezen hebben? En wat zijn de lievelingsboeken van ceo's en ondernemers? Deze keer het favoriete boek van Amac-oprichter en directeur Ed Bindels.

Het favoriete boek van Ed Bindels, oprichter Amac

Het boek I, Robot behoort tot de vierdelige boekenserie van schrijver Isaac Asimov. De serie wordt als iconisch gezien en is een van de invloedrijkste werken in de geschiedenis van sciencefiction. Door de Drie Wetten van Robotica vast te stellen, blijven de boeken tot op de dag van vandaag onderdeel van de grondlegging van kunstmatige intelligentie. Wat gebeurt er als een robot zijn makers in twijfel begint te trekken? Wat zouden de gevolgen zijn van het creëren van een robot met gevoel voor humor? Of het vermogen om te liegen? Hoe zien we echt het verschil tussen mens en machine? In I, Robot zet Asimov de drie wetten van de robotica uiteen - ontworpen om mensen te beschermen tegen hun robotcreaties - en duwt ze tot het uiterste.  

 I, Robot 
 Isaac Asimov 
 €9,99 

 


 

Boekentips

1. Undercover aan het werk 

Wie is jouw pakketbezorger? Of de stem aan de andere kant van de lijn bij de klantenservice? Met die vraag in het achterhoofd heeft journalist Jeroen van Bergeijk zich de afgelopen vijf jaar undercover in banen gestort waarvoor nauwelijks kwalificaties nodig zijn. Dit boek is een poging om de kloof tussen hoog- en laagopgeleiden te verkleinen.  

 €22,99 
 Jeroen van Bergeijk  

 

2. Hyperfocus - Hoe je meer bereikt met minder werk 

Ons brein heeft twee standen die je kunt activeren als je je aandacht effectief inzet: hyperfocus, de stand voor diepe concentratie, en snipperfocus, de creatieve en reflectieve stand. Door neurowetenschap, psychologie en mindfulness te combineren helpt productiviteitsexpert Chris Bailey je om elk van deze twee mentale standen optimaal te benutten. Zo krijg je meer focus in werk en leven. 

€15,00
Chris Bailey 

 

3. Giftig gedoe op de werkplek - Van ongewenst gedrag naar sociale veiligheid 

In dit boek werken de auteurs toe naar het antwoord op één belangrijke vraag: wat is het antigif dat kan zorgen voor een sociaal en psychologisch veilig werkklimaat? Een actueel relevante must-read voor iedereen die aan de sociale en psychologische veiligheid binnen teams en organisaties wil werken. 

€22,50 
Caroline Koetsenruijter, Hans van der Loo 

 

4. Het sneeuwbaleffect - Vermenigvuldig je succes met elke stap die je zet 

Uit 25 jaar aan gesprekken met leiders en ondernemers, en zijn eigen ervaringen als entrepreneur, beschrijft Darren Hardy in dit boek de kernprincipes die volgens hem succes bepalen. Een boek boordevol strategieën waarmee je stappen naar succes zet en winnaar wordt.  

€24,99 
Darren Hardy 

 

Laat je mailadres achter en lees dit artikel direct verder.
Ook ontvang je de gratis nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!