ACM: maak meer prijsafspraken

ACM: maak meer prijsafspraken

Boeren, supermarkten en milieuorganisaties moeten meer prijsafspraken maken. Dat is toegestaan, zolang ze maar een goed doel als het milieu dienen.

Dat zei bestuursvoorzitter Martijn Snoep van de Autoriteit Consument & Markt (ACM) op een symposium in Den Haag, meldt het FD. De oproep is opmerkelijk omdat de ACM juist is opgericht om kartelvorming te bestrijden.

Snoep wijst erop dat de Europese Commissie sinds kort milieuvriendelijke uitzonderingen op het kartelverbod mogelijk maakt. Hij nodigde boeren en supermarkten nadrukkelijk uit om daar gebruik van te maken. Boeren zouden door zulke afspraken een betere prijs voor hun producten kunnen krijgen.

In het verleden trad de ACM juist wel hard op tegen groene prijsafspraken. Zo pakte de toezichthouder in 2015 de afspraak aan van supermarkten, boeren en dierenbeschermers om 'plofkippen' te vervangen door duurdere kippen met een beter leven. Volgens een onderzoeker zijn de partijen daarom huiverig geworden om afspraken te maken. "We hebben daarvan geleerd", tekende het FD op uit de mond van Snoep.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!