'Toegankelijkheid grote webwinkels beter, maar nog ondermaats'

'Toegankelijkheid grote webwinkels beter, maar nog ondermaats'

Bijna de helft van de grootste webwinkels in Nederland is niet goed te gebruiken voor mensen met een beperking. Dat blijkt uit onderzoek van Level Level, specialist in webtoegankelijkheid.

Voor het onderzoek nam Level Level de grootste webshops uit de Twinkle100 onder de loep. Bij 7 van de 15 websites bleek het onmogelijk een bestelling te plaatsen als je blind bent. Dat is er één minder dan vorig jaar. Voor mensen die geen gebruik kunnen maken van een muis is het bij Zalando, Wehkamp, IKEA, de Bijenkorf, Belsimpel, HEMA, About You en MediaMarkt niet mogelijk om een bestelling te plaatsen. Bij bol.com, Albert Heijn, Coolblue, Amazon, Jumbo, Apple, Hellofresh en Gamma kan dat wel.

Om te bepalen of webwinkels slagen voor de test kijkt Level Level of voldoende van het bestelproces kan worden doorlopen om een bestelling succesvol af te ronden. Apple stond er in 2021 al het beste voor met een score van 88 procent en scoort nu zelfs 92 procent. Jumbo is sterk gestegen, van 55 naar 75 procent, genoeg om een bestelling te plaatsen en te ‘slagen’ voor de test. 

Bijna alle webwinkels zijn erop vooruitgegaan ten opzichte van de vorige editie van het onderzoek. Alleen Zalando en About You scoorden juist iets lager. Gamma is nieuw in de top 15 en staat met een score van 83 procent meteen tweede. Level Level noemt de resultaten, ondanks de verbeteringen, zorgwekkend.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!