Peek & Cloppenburg in Duitsland heeft financiële problemen

Peek & Cloppenburg in Duitsland heeft financiële problemen

De Duitse warenhuisketen Peek & Cloppenburg verkeert in financiële problemen. Het concern heeft bescherming tegen schuldeisers gevraagd en gekregen.

Het gaat alleen om de Duitse tak van P&C met het hoofdkantoor in Düsseldorf - met 67 winkels en 6800 medewerkers. De ondernemingen in het buitenland, waaronder die in Nederland met vijf winkels, vallen erbuiten. Dat geldt ook voor een (kleinere) P&C-onderneming die in Hamburg zetelt.

P&C zag de omzetten in 2020 en 2021 als gevolg van corona flink teruglopen. Dat leidde tot een verlies van zeker 100 miljoen euro, meldt managing director Steffen Schüller. Door een zwak consumentenvertrouwen en gestegen kosten is de situatie er niet beter op geworden. Bovendien hebben de forse investeringen in online niet het gewenste resultaat opgeleverd.

De warenhuisketen ziet zich genoodzaakt om te herstructuren. Op het hoofdkantoor, waar zo'n 800 mensen werken, zal een 'aanzienlijk aantal' ontslagen vallen. Personeel in de 67 winkels blijft voorlopig buiten schot. De winkels blijven net als de webshop open. P&C zegt vast te houden aan een omnichannelstrategie, maar het gaat zich meer concentreren op de winkels. 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!