Fastfashiongigant Shein sleept rivaal Temu voor de rechter

Fastfashiongigant Shein sleept rivaal Temu voor de rechter

De Chinese fastfashiongigant Shein sleept zijn rivaal Temu voor de rechter. Het in de VS gevestigde Temu zou influencers inhuren om Shein zwart te maken, blijkt volgens persbureau Reuters uit de aanklacht.

Volgens Shein blijft het niet bij die 'valse en misleidende uitlatingen'. Ook zou Temu via nepaccounts van Shein op TikTok gebruikers hebben aangemoedigd om de Temu-app te downloaden. Via die inmiddels verwijderde accounts zou de suggestie zijn gewekt dat de bedrijven aan elkaar gelieerd zijn. Ook zouden influencers op TikTok Shein vaak noemen in berichten over Temu, waarbij laatstgenoemde als winnaar uit de bus komt.

Reuters zegt dat Shein geen commentaar wil geven. Temu, pas sinds vorig jaar op de markt en een zusterbedrijf van het Chinese platform Pinduoduo, verwerpt de aantijgingen.

Verder meldt Reuters dat Shein deze maand 2 miljard dollar aan groeikapitaal zal ophalen. De geldschieters zijn bestaande investeerders en investeringsfonds Mubadala uit de Verenigde Arabische Emiraten. In de tweede helft van het jaar zou de fastfashiongigant naar de Amerikaanse beurs willen. Shein zegt dat het voorlopig geen plannen heeft voor een beursnotering en weigert verder commentaar te geven.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!