Hoogste aantal retailfaillissementen in bijna drie jaar

Hoogste aantal retailfaillissementen in bijna drie jaar

In de detailhandel gingen in februari 32 bedrijven failliet. Dat is het hoogste aantal sinds april 2020, aan het begin van de coronacrisis.

Dat blijkt uit cijfers van het CBS. Er vielen vooral veel winkels in overige huishoudwaren en winkels in overige artikelen om. In beide gevallen ging het om 10 faillissementen.

Alle sectoren bij elkaar gingen er in februari 258 bedrijven failliet, 49 meer dan de maand ervoor. Vooral in de horeca gingen relatief veel bedrijven bankroet.

Tijdens de coronacrisis bleef het aantal faillissementen beperkt. Dat was mede te danken aan de coronasteunmaatregelen van de overheid. Bedrijven zien zich inmiddels geconfronteerd met inflatie en hoge energieprijzen, terwijl ze vaak ook nog uitgestelde belastingen moeten terugbetalen.

Reacties 1


Retail Consultant 13 mrt, 11:50

More to come met 14% huurstijgingen en veel ondernemers die nog uitgestelde belastingen moeten terugbetalen. https://fd.nl/politiek/1470285/een-derde-van-de-ondernemers-met-coronaschuld-loste-nog-niets-af-kmc3caLKDhqU .Marktcorrectie op huurprijzen echt noodzakelijk, vraagprijzen vaak nog onrealistisch hoog.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!