Lingeriewereld failliet door 'onverwachte en grote tegenvallers'

Lingeriewereld failliet door 'onverwachte en grote tegenvallers'

De Nederlandse keten Lingeriewereld die vorige maand failliet ging, is bezweken aan de klappen van corona en bovenmatige kostenstijgingen sinds eind vorig jaar. Dat blijkt uit het eerste faillissementsverslag.

De curator schrijft dat de keten 'vanaf het begin te kampen heeft met onverwachte en grote tegenvallers'. Zo vielen de omzetten in de eerste coronajaren tot 35 procent lager uit dan verwacht en liepen verliezen op tot 140.000 euro. De genadeklap kwam begin dit jaar, toen het bedrijf te maken kreeg met extreme kostenstijgingen, zoals huurprijsverhogingen, 10 procent hogere loonkosten en de verdubbeling van de energiekosten. 

De retailer uit Huizen runt een webshop en drie Lin-Gerie-winkels in Amstelveen, Hilversum en Kaatsheuvel. De huurovereenkomsten van de vestigingen die alle drie in 2020 zijn overgenomen, zijn sinds eind vorige week opgezegd. Wel worden de voorraden vanuit de winkels nog verkocht. Voor de elf medewerkers is een plan in de maak met het UWV. 

De komende periode onderzoekt de curator of een doorstart tot de mogelijkheden behoort. Een biedingsprocedure is opgestart.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!