Bed Bath & Beyond: nieuwe stap in zoektocht investeerders

Bed Bath & Beyond: nieuwe stap in zoektocht investeerders

De Amerikaanse winkelketen Bed Bath & Beyond vraagt aandeelhouders toestemming om zijn eigen aandelen op te waarderen, zodat het bedrijf aantrekkelijker wordt voor investeerders. Er moet in totaal ruim 1 miljard dollar worden opgehoest om een faillissement te voorkomen.

Bed Bath & Beyond vraagt goedkeuring voor een omgekeerde aandelensplitsing. Volgende week houdt het bedrijf een speciale vergadering om vast te stellen in hoeverre de aandelen worden opgewaardeerd. “Het bestuur is van mening dat dit waarschijnlijk zal resulteren in een hogere handelsprijs per aandeel, wat bedoeld is om meer interesse van investeerders in het bedrijf te wekken”, klinkt het.  

Volgens ceo Sue Gove zorgt de stap ervoor dat het bedrijf financieel beter wordt gepositioneerd. Dat is nodig, want onlangs maakte Bed Bath & Beyond bekend dat er een reddingsplan was opgesteld: voor ruim 1 miljard dollar worden enkele constructies opgetuigd met de uitgifte van aandelen en warrants. Wel blijft het onzeker of de winkelketen met dit plan uit de problemen komt. De financiële situatie van het bedrijf blijft slecht. Het verlies loopt in de honderden miljoenen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!