Scotch & Soda vraagt faillissement aan voor Nederlandse tak

Scotch & Soda vraagt faillissement aan voor Nederlandse tak

Het Amsterdamse kledingmerk Scotch & Soda heeft het faillissement aangevraagd voor zijn Nederlandse activiteiten. De curator zoekt een kandidaat voor een doorstart.

Scotch & Soda raakte in de problemen door de lockdowns tijdens de coronapandemie, de energiecrisis en hoge inflatie. Over het afgelopen gebroken boekjaar, dat loopt van juni 2021 tot en met mei 2022, boekte Scotch & Soda een omzet van 342,5 miljoen euro. 

Het merk investeerde de afgelopen jaren veel in buitenlandse expansie. “Over de hele wereld zijn flagshipstores geopend”, zegt de curator tegen Het Financieele Dagblad. “Aanvankelijk met succes: de omzet is omhoog geschoten. Maar helaas laat het huidige boekjaar, dat tot april loopt, onder de streep een verlies zien.” Hoe hoog dat verlies precies is, kan de curator nog niet zeggen.

De 32 winkels in ons land blijven voorlopig open. De vestigingen in het buitenland vallen buiten het bankroet. Het kledingmerk telt ruim 200 winkels over de grens. Scotch & Soda heeft ongeveer 2.000 medewerkers, onder wie 800 in Nederland.

Scotch & Soda valt sinds tien jaar onder de Amerikaanse investeringsmaatschappij Sun Capital. De investeringsmaatschappij zocht onlangs nog naar een nieuwe eigenaar voor Scotch & Soda. Sun Capital investeerde volgens de curator het afgelopen boekjaar zo'n 55 miljoen euro in het merk.

Reacties 3


Frits Vries 22 mrt, 02:06

32 winkels en 800 personeelsleden.
Dan geef je corona en oekraine maar de schuld;--))


A van Kampen 21 mrt, 10:18

Waar kennen wij Sun Capital ook al weer van, iets met faillissementen?
Sun Capital was via dochteronderneming Sun European Partners LLP[1] sinds 2010 eigenaar van V&D Group Holding B.V., en via deze holding eigenaar van de warenhuisketen van V&D en restaurantketen La Place B.V. Na het faillissement van de V&D-holding. op 31 december 2015 is Sun Capital niet betrokken bij een mogelijke doorstart. In het programma Zwarte Zwanen werd stilgestaan bij het aandeel van Sun Capital in dit faillissement.


Joost deRidder 20 mrt, 22:57

Zonde en sneu voor de medewerkers. Maar ik begrijp het wel, laatste 2 seizoenen was de pasvorm vreselijk en je kon ook de maten niet vertrouwen.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!