Hornbach groeit in Nederland met ruim 10 procent

Hornbach groeit in Nederland met ruim 10 procent

Doe-het-zelfketen Hornbach boekte het afgelopen boekjaar in Nederland een omzetgroei van meer dan 10 procent. Het marktaandeel bedraagt hier inmiddels ruim 26 procent.

Zoals gebruikelijk maakte Hornbach geen precieze cijfers over Nederland bekend. Het moederbedrijf sloot het boekjaar (tot en met 28 februari 2023) af met een netto-omzet van 6,3 miljard euro, een stijging van 6,6 procent. In thuisland Duitsland was de groei 3 procent, de acht overige landen waren goed voor een stijging van 9,8 procent.

De omzetgroei was mede te danken aan de uitbreiding van het aantal bouwmarkten: van 167 naar 171. In Nederland heeft Hornbach er 18, nummer 19 opent dit jaar in Ressen bij Nijmegen. Daarnaast heeft Hornbach in Nederland één winkel die gericht is op vloeren. Algemeen directeur Evert de Goede zegt dat de formule Hornbach Vloeren aanslaat. "Dit succes willen we de komende jaren uitrollen."

De winst voor belasting en rente (ebit) van het moederbedrijf daalde met zo'n 20 procent naar 290 miljoen euro. Hornbach wijst op de inflatie, kleinere marges (doordat niet alle kosten woorden doorberekend) en hogere bedrijfskosten.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!