Wagamama sluit akkoord met schuldeisers

Wagamama sluit akkoord met schuldeisers

Restaurantketen Wagamama heeft met 150 schuldeisers een akkoord gesloten. Een faillissement is daarmee voorlopig afgewend, meldt het FD.

Wagamama heeft een beroep gedaan op de Wet Homologatie Onderhands Akkoord. Via deze regeling kunnen ondernemingen een schuldsanering afdwingen zonder dat alle schuldeisers akkoord hoeven te gaan. De drie aandeelhouders hebben de schuldeisers schadeloos gesteld. Alle 400 medewerkers kunnen hun baan behouden.

"We kunnen nu weer aan onze financiële verplichtingen voldoen en er is een gezonde toekomst voor het bedrijf. Alle banen zijn behouden en we zien in alle restaurants de omzet stijgen", aldus ceo Arjen Schrama. Hij benadrukt dat alle partijen beter af zijn bij het akkoord dan bij een faillissement. 

Het foodconcept, met acht restaurants in Nederland en twee in België, raakte in problemen door coronamaatregelen. Volgens de ceo zijn de deuren in totaal dertien maanden gesloten gebleven, waardoor de schulden zich bleven opstapelen. Door de prijsstijgingen vorig jaar liepen de schulden op tot zo’n 12 miljoen euro.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!