Aantal retailfaillissementen daalt iets, maar blijft hoog

Aantal retailfaillissementen daalt iets, maar blijft hoog

In de detailhandel gingen in maart dit jaar 27 bedrijven failliet. Dat aantal is alweer lager dan in februari, toen het hoogste aantal faillissementen (32) in drie jaar werd gemeten. 

Dat blijkt uit cijfers van het CBS. In totaal vielen zeven winkels in recreatieartikelen om: meer dan in een jaar tijd bij elkaar failliet gingen. Ook gingen er, net als in februari en januari, relatief veel winkels in overige artikelen op de fles (vijf). 

Ook vroegen zes winkels in overige huishoudwaren en twee winkels in voedingsmiddelen faillissement aan. 

Na een piek in februari is het aantal faillissementen in maart ongeveer hetzelfde als in januari. Alle sectoren bij elkaar gingen er in maart 205 bedrijven failliet: een daling van 25 procent. In verhouding vielen er de meeste faillissementen in de handel. 

Dit jaar gingen er in maart 27 retailbedrijven failliet; twaalf meer dan in dezelfde maand vorig jaar. Tijdens de coronacrisis bleef het aantal faillissementen beperkt. Dat was mede te danken aan de coronasteunmaatregelen van de overheid. Bedrijven zien zich inmiddels geconfronteerd met inflatie en hoge energieprijzen, terwijl ze vaak ook nog uitgestelde belastingen moeten terugbetalen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!