ToyChamp koopt speelgoedketen Dreamland van Colruyt

ToyChamp koopt speelgoedketen Dreamland van Colruyt

Colruyt Group gaat kinderwinkelketens Dreambaby en Dreamland herstructureren, waarbij zes winkels worden gesloten en 192 banen op de tocht staan. Ook verkoopt de Belgische retailgroep zijn meerderheidsaandeel in Dreamland aan ToyChamp.

Volgens Colruyt hebben Dreambaby en Dreamland ‘ondanks hun markeleiderposities’ te maken met dalende verkoopvolumes, wat een negatieve impact heeft op de winstgevendheid. De retailgroep heeft naar eigen zeggen al actie ondernomen om het tij te keren, maar de ‘gewenste resultaten en het verwachte perspectief bleven uit’.

Beide winkelketens tellen bij elkaar zo’n 1.100 medewerkers. 192 personeelsleden zouden op straat komen te staan bij de herstructurering. Volgens ceo Jef Colruyt zijn alle opties afgewogen.“We zijn ons volledig bewust van de menselijke en sociale gevolgen van deze intentie tot herstructurering.” Bij het collectieve ontslag geldt de wet-Renault, die bedrijven verplicht om bij een grote ontslagronde met de vakbonden te bekijken of er geen alternatieven zijn.

Naast de herstructurering verkoopt Colruyt een meerderheid van speelgoedketen Dreamland aan branchegenoot ToyChamp. De speelgoedwinkelketen, die inmiddels ook 25 winkellocaties in Nederland heeft, krijgt met een principeakkoord 75 procent van de aandelen in handen. Dreamland blijft als merk bestaan. Financiële details worden niet gemeld.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!