Bedrijfsaansprakelijkheid voor mkb’ers: regel deze zaken

Bedrijfsaansprakelijkheid voor mkb’ers: regel deze zaken

Als mkb’er is het verstandig om je goed te verzekeren. Als jij of een werknemer bijvoorbeeld onverhoopt schade veroorzaakt bij een klant of opdrachtgever, kun je hiervoor aansprakelijk worden gesteld. De kosten die hierbij komen kijken, kunnen hoog oplopen. Natuurlijk wil je schade zoveel mogelijk voorkomen, om zo’n kostenpost te vermijden. Maar helaas is dit niet altijd mogelijk. In dit artikel vertellen we je daarom hoe je je beschermt tegen (grote) schadeclaims.

Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering
Tijdens het werk kan er schade ontstaan, bijvoorbeeld letselschade bij een werknemer. Bijvoorbeeld als een werknemer in jouw winkel struikelt over een losliggende tegel of uitglijdt op een gladde vloer. Met een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering wordt de aansprakelijkheid bij dit soort situaties in de meeste gevallen door de verzekeraar gedekt. 

Krijg je nieuwe werknemers in dienst? Verzeker ze dan mee op je beroeps- en/of bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. Bij een bedrijf tot twintig medewerkers regel je dit zelf vaak makkelijk online of telefonisch. Heb je meer dan twintig medewerkers in dienst? Dan is het handig om contact op te nemen met verzekeraars voor een premieberekening of een offerte. 

Verzekerd tegen schade door beroepsfouten
Als je voor klanten of opdrachtgevers werkt, kun je helaas nooit helemaal voorkomen dat je soms fouten maakt. En die fouten kunnen voor schade zorgen bij de klant of opdrachtgever. Deze kan financiële schade of vermogensschade oplopen, bijvoorbeeld doordat je een foute berekening maakt of een verkeerd advies geeft bij het opmeten of plaatsen van gordijnen. In de meeste gevallen word jij hiervoor aansprakelijk gesteld en draai je zelf voor de kosten op. 

Met een beroepsaansprakelijkheidsverzekering (BAV) hoef je de kosten voor schade door beroepsfouten meestal niet zelf te betalen, maar worden deze gedekt door de verzekeraar. Voor sommige beroepen is het zelfs verplicht om een BAV af te sluiten. Dit geldt bijvoorbeeld voor advocaten, architecten, accountants en notarissen. Voor andere ondernemers is het niet verplicht, maar kan het wel handig zijn om er één af te sluiten. Ga dan voor jezelf na of je veel risico loopt met je bedrijf en of je deze verzekering nodig hebt. 

Kijk welke verzekeringen je nodig hebt 
Als mkb’er is het dus verstandig om goed te kijken welke verzekeringen je nodig hebt voor je bedrijf. Zo ben je goed verzekerd en kom je over het algemeen niet voor onaangename verrassingen te staan als jij of je medewerkers per ongeluk schade aanrichten. 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!