Zo zet jij een zieke werknemer in het zonnetje: 3 tips!

Zo zet jij een zieke werknemer in het zonnetje: 3 tips!

Een blessure, chronische ziekte of aandoening kan ertoe leiden dat een werknemer langdurig thuis is. Dat hij voorlopig niet kan komen werken. Het is alleen nog niet duidelijk hoe lang dit zal duren. Dat is voor jou als werkgever lastig, maar al helemaal voor de medewerker. Daarom mag je hem of haar dan ook best wel even in het zonnetje zetten. Een hart onder de riem steken en laten weten dat je aan hem denkt. Maar hoe pak je dit precies aan? We zetten drie tips op een rij. 

Fruitmand bezorgen 
Een fruitmand bezorgen bij ziekte wordt al sinds mensenheugenis gedaan. In het verleden dacht men dat deze extra vitamines zouden helpen om de ziekte te verhelpen. Bij een chronische ziekte of andere aandoening is dat natuurlijk onzin, maar het blijft een heel mooi gebaar. Een mooie manier om te laten zien dat je aan hem of haar denkt en hoopt dat ze snel weer opknappen. 

Lees je van tevoren wel goed in over de ziekte van de werknemer. Wellicht kan hij nu weinig eten of mag hij zelfs bepaalde dingen niet. Dan zou het natuurlijk een beetje wreed zijn als je juist met een lekkere fruitmand aan komt zetten. Wees er zeker van dat dit geen kwaad kan, alvorens je het stuurt. Zo voorkom je gênante situaties. 

Een mooie kaart 
Tegenwoordig worden er veel te weinig kaarten verstuurd. Handgeschreven kaarten al helemaal niet. Alles gebeurt digitaal. En hoewel dat ook heel veel voordelen biedt, moeten we toch toegeven dat het een stuk persoonlijker is om een handgeschreven kaart te ontvangen. Dan voelt het toch alsof hier veel meer moeite in is gestoken. Dit is dan ook een prachtig gebaar. Al helemaal wanneer je hier het hele kantoor bij betrekt. Laat iedereen een mooie wens opschrijven voor de zieke medewerker. Verzamel eventueel ook geld in om samen een mooi cadeau toe te voegen.

Luister en bespreek de mogelijkheden 
Het mooiste geschenk wat je hem kan geven, is gewoon een luisterend oor. We zijn tegenwoordig allemaal zo druk, dat we vergeten om écht naar elkaar te luisteren. Dat is in het dagelijks leven al niet goed, maar al helemaal niet wanneer het om mensen gaat die ertoe doen. Voor het bedrijf, maar misschien ook op persoonlijk vlak. Neem daarom echt eens de tijd om spontaan langs te komen en even te praten. 

De kans is groot dat je werknemer staat te springen om weer aan de slag te gaan. Maar dat dit door zijn of haar ziekte nu nog niet mogelijk is. Daarom is het ook goed om op dit gebied mee te denken. Welke mogelijkheden zijn er? Is het bijvoorbeeld mogelijk dat er enkel zittend werk wordt gedaan? Kan hij of zij eventueel vanuit huis een paar uurtjes werken? Het is belangrijk dat de zieke medewerker zich gehoord en begrepen voelt. Dat is verreweg het mooiste cadeau dat je kunt geven. 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!