Boohoo belandt in de rode cijfers

Boohoo belandt in de rode cijfers

Boohoo is in het afgelopen boekjaar terechtgekomen in de rode cijfers. De online fashionretailer heeft in totaal een verlies gemaakt van zo'n 91 miljoen pond (omgerekend 104 miljoen euro).

Dat blijkt uit het jaarverslag over 2022, dat liep tot februari dit jaar. De verliezen van het bedrijf liepen in een jaar tijd flink op: het bedrijf belandt met zo’n 91 miljoen pond (omgerekend 104 miljoen euro) in de min. Vorig jaar boekte het bedrijf nog een winst van 7,8 miljoen pond. 

Niet alleen de winst verdampte; ook de omzet liep terug, met 11 procent tot 1,77 miljard pond (2,03 miljard euro). Naar eigen zeggen heeft een hoger aantal retouren en stijgende kosten het bedrijf hard getroffen.

Boohoo verwacht voor het komende halfjaar een omzetdaling tussen de 10 en 15 procent. Voor de zes maanden erna hoopt het Britse bedrijf op een omzetgroei, waarmee de omzet voor het hele jaar ongeveer stabiel blijft. Voor de periode erna streeft de online fashionretailer echter naar een omzetgroei van dubbele cijfers. 

Een deel van de ambities van Boohoo is gericht op Amerikaanse expansie. In de Verenigde Staten opent de kledingketen dit jaar een nieuw distributiecentrum, waardoor de levertijden verkort worden.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!