Top Just Eat Takeaway gaat er flink op vooruit

Top Just Eat Takeaway gaat er flink op vooruit

De top van Just Eat Takeaway, het moederbedrijf van Thuisbezorgd.nl, gaat er in salaris flink op vooruit. Daar heeft de overgrote meerderheid van de aandeelhouders mee ingestemd, meldt het FD.

Het vaste salaris van topman Jitse Groen stijgt met 37 procent naar 670.000 euro. Zijn drie medebestuursleden krijgen er ieder bijna 40 procent bij, goed voor een basissalaris van 645.000 euro. Just Eat Takeaway vindt de salarisverhoging gerechtvaardigd omdat het bedrijf door de overnames van het Britse Just Eat en het Amerikaanse Grubhub flink is gegroeid en complexer is geworden.

Kleine beleggers sputterden tegen. Zo sprak Albert Jellema van Probeleggen van 'een middelvinger' naar de aandeelhouders. Hij wees op de beurskoers, die flink is gedaald. Commissaris Corrine Vigreux erkende dat de timing ongelukkig over kan komen, maar ze betoogde dat de loonsverhoging nodig is om getalenteerde medewerkers aan te trekken en te behouden. Uiteindelijk stemde 91 procent van de aandeelhouders ermee in.

Reacties 1


M Vd grijn 31 mei, 02:03

“Getalenteerde “medewerkers behouden? loonsverhoging?oh nu snap ik het , getalenteerd voor zichzelf ! Ik dacht al koers van €100 naar €14 is niet echt waar je talent voor moet hebben! Meer gewoon geld verbranden

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!