Canyon Accessoires: totale kwaliteitscontrole is in onze handen

Een van de grote prestaties en verworvenheden van de wereldwijde arbeidsverdeling is contractproductie, waarbij het ene bedrijf ideeën genereert en het andere deze ideeën uitvoert en tot leven brengt. Waarom kiezen zelfs grote bedrijven voor contractfabrikanten, wat zijn de economische aspecten en voordelen van een dergelijk partnerschap?

Eigen productie VS contractproductie
Volgens de gegevens van het onderzoeksbureau BCC Research kan de wereldwijde contractproductiemarkt van $2 biljoen in 2018 tot $2,7 biljoen in 2023 groeien. Het groeitempo bedraagt gemiddeld 6,6% per jaar.

Bij contractproductie ontvangt de opdrachtgever  een uniek product - dat voldoet aan de vereiste kwaliteit en hoeveelheid - onder zijn eigen merk tegen de beste prijs voor hem, en de fabrikant verdient aan de productie zonder het risico te lopen met onverkochte goederen achterstand op te lopen.  Veel bedrijven hebben ook hun eigen kwaliteitscontroleschema's voor gefabriceerde producten opgesteld. Deze vorm van productieorganisatie is vooral aantrekkelijk voor ondernemingen en bedrijven die zich met de vervaardiging van elektronische en huishoudelijke apparaten bezighouden.

Organisatie van eigen productie, zorgen voor de stabiliteit van het technologische proces, training van specialisten, implementatie van productietechnologieën – het is een riskant en langdurig proces. Het is mogelijk om ondernemersrisico's te minimaliseren en tegelijkertijd moderne producten te vervaardigen binnen het kader van contractuele betrekkingen met een contractfabrikant, waarbij de controle over het productieproces en de productkwaliteit zowel van de kant van de fabriek als van de kant van de opdrachtgever worden gecombineerd, - zegt Dmitry Romanenko, Business Development Director Canyon Accessoires.

Een bedrijf dat geeft om zijn reputatie en het imago van zijn betrouwbare, kwalitatieve en hoogwaardige producten, moet speciale aandacht besteden aan het werk van contractfabrikanten, niet zozeer op zoek naar de beste prijzen als wel naar een verantwoorde aanpak, exacte naleving van technische documentatie, het gebruik van de nieuwste technologieën en naleving van productiecultuur.

Canyon Accessoires, dat haar bedrijf in 2003 in Nederland is gestart, is tegenwoordig een van de elektronicafabrikanten die erin is geslaagd om dit concept van productieorganisatie toe te passen. In 20 jaar tijd is het bedrijf tot een grootschalige elektronica merk uitgegroeid en heeft tegenwoordig16 kantoren in de Europese landen, en haar producten worden in meer dan 30 landen verkocht.

De producten van het merk Canyon worden door medewerkers van de Europese kantoren ontwikkeld en worden in China geproduceerd – hier worden mobiele en pc-accessoires, slimme gadgets gemaakt en gaming-oplossingen gevonden; het team bestaat uit afdelingen productmanagement en design, namelijk: afdelingen Quality Assurance en Quality Control.

Het eigen systeem voor kwaliteitscontrole van Canyon Accessories
Het regelen van leveringen van producten met een stabiele kwaliteit van batch tot batch betekent hard werken en is een zware klus voor elk merk.

Het merk moet een moeilijke weg doorlopen van het opzetten en opbouwen van een samenwerkingsschema, het vormen en samenstellen van eisen van de kant van de opdrachtgever, het creëren van een rigide systeem om te controleren of aan deze eisen wordt voldaan. Goed opgebouwde samenwerking motiveert fabrikanten om langdurige relaties met opdrachtgevers te onderhouden, wat de sleutel is tot hun duurzame ontwikkeling, - zegt Dmitry Romanenko, Business Development Director Canyon Accessoires.

Na de interne belangstelling van de partners te hebben gewaarborgd, heeft Canyon Accessoires ook zijn eigen interne drietraps kwaliteitscontrolesysteem georganiseerd

Voorafgaand aan de start van de massaproductie ondergaan alle producten meer dan 30 testen, die een uitgebreide controle van apparaten op de juiste en daadwerkelijke werking garanderen, namelijk: test op betrouwbaarheid, compatibiliteit met andere producten, functionele testen, klimaattest, etc. Het aanvullende doel van deze test is het plannen van verdere modernisering van de productielijnen met verhoogde technische en gebruikskenmerken.

De producten die onder het merk Canyon worden geproduceerd, zijn voorzien van certificaten van overeenstemming met de CE & RoHS-normen, wat hun kwaliteit verder bevestigt.

Het is verplicht om een periodieke controle van het productieproces uit te voeren, die door de ingenieurs van Canyon Accessoires wordt gedaan, evenals een acceptatiecontrole na het voltooien van alle productie stappen en fasen. Deze aanpak maakt het mogelijk en stelt u in staat om verborgen montagedefecten en fouten, niet afgesproken vervangingen van componenten en eventuele andere onverenigbaarheid met de eisen van de technische documentatie tijdig te ontdekken.

Als het gaat om toestellen en PC accessoires die consumenten bijna dagelijks gebruiken, is het belangrijk om met kwaliteitscontrole door te gaan, zelfs nadat de consument het product in handen heeft. Zelfs nadat het product de eindconsument bereikt, houdt het Canyon-team voortdurend toezicht op de kwaliteitsinformatie van de producten die van de partners en open terreinen binnenkomen. Het team beoordeelt de tevredenheid van klanten op basis van hun feedback en analyseert en evalueert de meest voorkomende serviceverzoeken.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!