Vinted geeft omzet gebruikers door aan Belastingdienst

Vinted gaat de hoogte van de omzetten van gebruikers doorgeven aan de Belastingdienst. Vanaf januari 2024 gebeurt dit rechtstreeks, meldt het online verkoopplatform.

Vinted zal volgend jaar voor het eerst aan de Nederlandse fiscus rapporteren welke Vinted-verkopers dit jaar meer dan 30 verkopen hadden of meer dan 2000 euro verdienden.

Daarmee houdt Vinted zich naar eigen zeggen aan de Europese belastingrichtlijn 'DAC7', die vereist dat online platformen informatie over de verkopen en het inkomen van leden rapporteren aan lokale belastingautoriteiten.

Vinted schrijft op de website dat dit niet meteen betekent dat er belasting betaald moet worden door verkopers. Volgens de Belastingdienst is het ook afhankelijk van de feiten en omstandigheden of je belasting moet betalen over je verkopen. Zo hoeven gebruikers bij hobbymatige verkoop geen btw te betalen.

Reacties 2


JABR JABR 5 jun, 17:06

Vinted kan niet beoordelen of er meer dan EUR 2000,00 is verdiend. Meer dan verkopen (=omzet) ligt meer voor de hand. Slordig !!


Henry Zevenhuizen 9 jun, 15:39

Draag je het niet; verkoop het dan... Stel je hebt een kledingstuk gekocht voor €50. Je verkoopt het voor €20. Wat is dan je winst ? Niks winst; je hebt een VERLIES van €30 !!. Voor de inkomstenbelasting is de winst op een artikel belast, niet de omzet. De hele stelling om je omzet als belast aan te merken, is dus volledige onzin en zal zeker geen stand houden voor de rechter.
Veel gedoe om niks dus.. De belastingdienst kan zich beter even bezig houden met het versneld afdoen van de dossiers van toelageslachtoffers.. Dat heeft meer urgentie en meer nut.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!